De hram, la Mănăstirea Coșuștea – Crivelnic, a fost sfințită piatra de temelie pentru un nou lăcaș de cult

Preasfințitul Părinte Nicodim a oficiat duminică Sfânta Liturghie de hramul Mănăstirii Coșuștea – Crivelnic, din județul Mehedinți. La final, Episcopul Severinului și Strehaiei a sfințit piatra de temelie pentru noul lăcaș de cult al așezământului monahal.

În cuvântul adresat, ierarhul a vorbit despre istoricul vetrei monahale, precum și despre Sfântul Pahomie cel Mare, ocrotitorul așezământului.

Potrivit tradiției,  viața monahală de la Mănăstirea Coșuștea – Crivelnic a fost începută de Sfântul Nicodim de la Tismana. Prima documentare istorică datează din anul 1493, într-un hrisov, adresat starețului Mănăstirii Tismana, domnitorului Vlad Călugărul amintește de Mănăstirea Coșuște și de egumenul ei.

A funcționat până în secolul al 18-lea, când apare consemnată în Catagrafiile Mânăstirilor Oltene în rândul „capelelor” cu denumirea de ,,Sfânta Mânăstire Crivelnicul”.

Mănăstirea Coșuștea – Crivelnic. Foto Credit: Episcopia Severinului și Strehaiei

Redeschiderea Mănăstirii Coșuștea – Crivelnic a fost discutată în ședința de lucru a Consiliului Eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei din data de 22 aprilie 2005. Decizia de reinstituire a așezământului monahal a fost aprobată de Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei, în data de 5 iunie 2005.

De asemenea, proiectul de construcție a noului lăcaș de cult include înființarea unui centru de spiritualitate și întărire a activității misionare.

Foto credit: Episcopia Severinului și Strehaiei

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente