De Florii, Mitropolitul Ardealului a slujit în Catedrala din Sibiu

Cu prilejul sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim, Mitropolitul Laurenţiu a slujit în Catedrala din Sibiu, informează Mitropolia Ardealului.

Soborul slujitor a fost format din cadre didactice de la Facultatea de Teologie din municipiu şi din clerici ai locașului de cult.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane, dirijată de pr. Dan Alexandru Streza.

La finalul slujbei, Mitropolitul Laurențiu le-a vorbit credincioșilor despre praznicul Floriilor, sărbătoarea care „deschide urcușul duhovnicesc al Săptămânii Mari”.

„Sărbătoarea Floriilor ne dovedește smerenia pe care și-a asumat-o Mântuitorul Iisus Hristos, dar și dragostea Sa nemărginită prin care El S-a oferit ca jertfă, S-a dăruit total Tatălui”.

„Smerenia este exprimată prin alegerea acestui animal umil, asinul, pe care El a intrat în Ierusalim. Rânduiala lui Dumnezeu a fost ca El să fie aclamat ca Împărat, asemenea cântării îngerilor. Împăratul păcii este invocat, Împăratul Cerurilor, Mântuitorul Iisus Hristos, este chemat ca să ne mântuiască pe noi”, a subliniat ierarhul.

Credincioșii au primit ramuri de salcie, care au fost sfințite de ierarh înainte de Sfânta Liturghie.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente