De aici începe adevărata chemare apostolică: PS Varlaam Ploieșteanul către absolvenții de Teologie

Absolvenții Facultății de Teologie Ortodoxă din București au depus luni jurământul de credință. Festivitatea a avut loc în Biserica „Sfânta Ecaterina” Paraclis Universitar, după Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul.

După slujbă, Episcopul vicar patriarhal le-a vorbit celor prezenți despre importanța și semnificațiile acestui moment.

„Dumnezeu, cel care le poartă de grijă tuturor, a rânduit ca acest moment solemn din viața dumneavoastră să aibă loc într-un cadru liturgic deosebit”.

Amintind de textul evanghelic citit duminică la Sfânta Liturghie, despre chemarea la propovăduire a celor patru apostoli, Petru, Andrei, Iacov și Ioan, ierarhul a explicat:

„Simțind chemarea irezistibilă a Fiului lui Dumnezeu, ale cărui cuvinte sunt duh și viață, au lăsat toate de îndată și au urmat lui Hristos. Iată deci o primă semnificație a momentului pe care îl trăiți. Și dumneavoastră, în mod tainic, Hristos, pescarul cel desăvârșit, v-a făcut această chemare să veniți după El”.

„Poate, ca și cei patru ucenici, ați lăsat multe și ați venit să studiați aici teologia, însă adevărata chemare apostolică de abia de aici începe”, a subliniat ierarhul.

„Odată cu depunerea jurământului începe o etapă cu totul nouă”, a adăugat în încheiere Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul.

După depunerea jurământului, studenții au participat la festivitatea de absolvire, organizată în curtea Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Foto credit: Alexandru Paraschiv (deschidere); Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu (galerie)

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente