Daruri pentru cei în suferință

Ajunul Crăciunului a adus bucurie în sufletele bolnavilor de la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca. Cei internați aici au primit vizita Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Părintele Mitropolit a fost însoțit de consilierul eparhial pe probleme de misiune şi protocol, Arhid. Claudiu Grama și Consilier misionar-social Liciniu Câmpean. Ierarhul a vizitat toate saloanele, a citit o rugăciune pentru cei bolnavi, le-a adus mici daruri și i-a îmbărbătat, după cum informează site-ul radiorenasterea.ro.

Părintele Mitropolit a spus că la sărbătoarea Crăciunului fiecare se gândește la cei dragi, de aceea și cei în suferință, cei încercați și singuri au nevoie de iubire: „La sărbătoarea Crăciunului oamenii simt nevoia să fie împreună cu cei dragi. Sunt și oameni care suferă și nu pot fi în căminele lor împreună cu familia, dar corpul medical din așezământul Sfântul Nectarie, dimpreună cu părintele, încearcă să suplinească această lipsă a căminului lor și să le aducă bucurie celor suferinzi, celor încercați. Noi nu știm rațiunile pentru care Dumnezeu îngăduie ca unii să aibă o suferință mai grea și alții să fie cruțați de suferințe, oricum Domnul Hristos care s-a întrupat să ne răscumpere din păcat, din suferință, din boală și să ne ofere împărăția cea pregătită pentru noi, a venit în mod special pentru ei, pentru cei suferinzi”.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a binecuvântat și pe angajații Centrului „Sfântul Nectarie” și le-a oferit daruri cu prilejul Crăciunului. Managerul centrului Pr. Bogdan Chiorean a confirmat cele spuse de Înaltpreasfințitul Andrei și a spus că întreg colectivul încearcă cu tot sufletul să le ofere pacienților sărbători frumoase.

„Am încercat ca sărbătoarea Nașterii Domnului să o facem plăcută pentru cei de aici, să simțim că suntem o familie, să încercăm, așa cum spunea și Înaltpreasfinția Sa, să compensăm această lipsă de acasă pentru că sărbătoarea Crăciunului este o sărbătoare pe care o petrecem alături de cei dragi. Pacienții au participat la împodobirea bradului, am avut în decurs de câteva zile peste 300 de colindători ceea ce a făcut să simțim din plin această atmosferă de bucurie”, a declarat managerul centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, Pr. Bogdan Chiorean.

La Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca sunt internați 18 bolnavi de cancer, în fază terminală, care au parte de îngrijiri medicale, dar și de asistență spirituală.

Comentarii Facebook


Știri recente