Cursuri de calificare în mediul rural organizate de Asociația Vasiliada

În cadrul proiectului “Trans-FORMARE pentru o viaţă mai bună în mediul rural”, implementat de Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei, continuă desfăşurarea cursurilor de calificare profesională. Astfel, în această săptămână, în localitatea gorjeană Bâlteni, 27 de persoane selectate de echipa de specialiști au început cursul de îngrijire bătrâni la domiciliu, a precizat Gabriela Firu.

La finalul perioadei de instruire, beneficiarii vor fi în măsură să acorde servicii specializate persoanelor vârstnice imobilizate la domiciliu, în funcție de nevoile acestora. Cursul cuprinde 120 de ore de teorie și 240 ore de practică și se va finaliza cu un examen, în urma căruia absolvenții vor primi certificate de calificare recunoscute la nivelul Uniunii Europene.

Persoanele care formează grupul țintă al acestui proiect sunt persoanele inactive, aflate în căutarea unui loc de muncă sau care se ocupă cu agricultura de subzistență. Aceștia beneficiază de servicii de sprijin pentru facilitarea accesului pe piața muncii precum: informare și consiliere profesională, orientare şi mediere pe piaţa muncii, formare profesională în meseriile – îngrijitor bătrâni la domiciliu, lucrător în structuri pentru construcţii, frizer, brutar și antreprenor.Serviciile sociale sunt oferite în cadrul celor doua Centre Multifuncționale de sprijin și asistență pentru servicii integrate care au fost înființate în comuna Lipovu, județul Dolj și comuna Bâlteni, judetul Gorj.

Proiectul POSDRU/139/5.2/G/125762 „Trans-FORMARE pentru o viaţă mai bună în mediul rural“ este implementat de Asociația Vasiliada în parteneriat cu Asociația „Mereu pentru Europa“ şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 5, Domeniul Major de Interventie 5.2 – Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale, în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi dezvoltarea forţei de muncă.

Comentarii Facebook


Știri recente