Cursuri de animatori de tabără, la Sâmbăta de Sus

Centrul de Copii şi Tineret „Sfântul Sebastian“ din Braşov a organizat recent partea a doua a cursului pentru animatori de tabără de vară. Cursurile au avut loc la Academia Teologică din cadrul Mănăstirii „Brâncoveanu“ de la Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov şi s-au desfăşurat în parteneriat cu Arhiepiscopia Sibiului, informează “Ziarul Lumina”.

Prima parte a cursului de animatori tabără de vară a avut loc în luna decembrie a anului trecut, tot la mănăstirea făgărăşeană, iar în aceste zile reprezentanţii asociaţiei braşovene au reluat pregătirea lucrătorilor cu tinerii din Arhiepiscopia Sibiului şi nu numai. Conform unui comunicat oficial remis de Asociaţia „Sfântul Sebastian“, cursul a cuprins mai multe sesiuni practice de lucru, în cadrul cărora cei 38 de lucrători cu tinerii au pus în aplicare competenţele dobândite în prima etapă, activităţi nonformale în ceea ce priveşte organizarea activităţilor din cadrul unei tabere de tineret. Documentul menţionează că cei 38 de lucrători sunt clerici, cadre didactice şi voluntari.

După desfăşurarea lucrărilor specifice acestei etape a pregătirii cursanţilor, fiecare participant a primit un feed-back al activităţii desfăşurate, având posibilitatea de a remedia, dacă este cazul, unele carenţe de mimică, gestică, limbaj non-verbal etc. Explicarea activităţii şi feedback-ul cerut pe activitate au necesitat o bună coordonare a echipei de pregătire, au mai transmis reprezentanţii Asociaţiei „Sfântul Sebastian“ din Braşov.

Aplicare în parohii şi şcoli

Întrucât 2015 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române „Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi“, reprezentanţii asociaţiei braşovene consideră oportun acest proiect, în cadrul căruia se oferă metode de bună practică cu tinerii, metode ce se pot aplica nu doar în tabere, ci şi în parohie, chiar şi la şcoală, venind în sprijinul profesorilor de religie şi nu numai.

„Participanţii la curs deja folosesc metodele învăţate la orele de curs şi în parohie, iar feed-back-ul este foarte pozitiv. Se doreşte organizarea unor astfel de cursuri la cât mai mulţi clerici şi profesori, pentru a veni în întâmpinare unei nevoi reale de învăţare nonformală. Noi încurajăm astfel de proiecte, iar cine doreşte o colaborare în acest sens trebuie doar să ne contacteze“, a spus preşedintele Asociaţiei „Sfântul Sebastian“, Flavius Sava.

Comentarii Facebook


Știri recente