Curs de contabilitate primară și administrație parohială ajuns la final

Săptămâna acesta se desfășoară în Episcopia Caransebeșului, pentru ultima serie de preoți parohi, cursul de contabilitate primară și administrație parohială. Acesta se desfășoară în sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului eparhial, este susținut de personal specializat din cadrul Federației Filantropia a Patriarhiei Române și participă preoți din cele patru protopopiate ale eparhiei, după cum ne-a transmis Diac. Nicolae Codrea.

„Iată, cu ajutorul lui Dumnezeu săptămâna aceasta se vor încheia cursurile de contabilitate și administrație parohială organizate în eparhia noastră. Ne bucurăm că la aceste cursuri au participat mulți preoți parohi din Episcopia Caransebeșului, slujitori ai altarelor care au înțeles că aceste cursuri sunt foarte folositoare și utile contribuind la buna desfășurare a activităților administrative a parohiilor pe care le conduc. De asemenea, trebuie să amintim că prin intermediul proiectului FORTE anul acesta au mai fost organizate în Episcopia Caransebeșului două cursuri de formare profesională dedicate de data aceasta personalului clerical și neclerical care își desfășoară activitatea în domeniul social-filantropic, și anume Dezvoltarea competențelor Sociale și civice și Managementul serviciilor social-filantropice. Așadar, peste 120 de persoane au luat parte la cursurile de formare profesională pe care Federația Filantropia, prin intermediul proiectului FORTE, le-a susținut în eparhia noastră. Pe această cale dorim să le mulțumim pentru profesionalismul și disponibilitatea de care au dat dovadă și îi asigurăm că vor găsi în Episcopia Caransebeșului un partener viabil în toate proiectele viitoare”, a arătat pr. Gozman Gabriel, consilierul Sectorului Social-Misionar al Episcopiei Caransebeșului.

Cursul de contabil este acreditat de Agenția Națională pentru Calificări, și la acesta au participat un număr total 84 de preoți din eparhiile Caransebeșului și Slatinei și Romanaților. Examenul final va avea loc în data de 26 iulie, iar comisia de evaluare va fi formată din personal specializat din cadrul Agenției Județe pentru Prestații Sociale, Caraș-Severin.

Comentarii Facebook


Știri recente