Corul Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei a participat la Festivalul Edict Muzical de la Niș

Corul Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei a reprezentat marți România la Festivalul Internațional „Edict Muzical” de la Niș, Serbia, desfășurat între 20 și 23 iunie.

Corul, care este condus de părintele dirijor Iulian Pruiu, secretarul eparhial al episcopiei mehedințene, a abordat un repertoriu variat de cântece corale românești armonizate, dar și cântări armonizate care se cântă la Sfânta Liturghie.

În fiecare seară a Festivalului au evoluat câte patru coruri din diferite țări. Festivalul a fost deschis de către formația corală Branko, în calitate de gazdă a festivalului.

La recitalurile corale a fost prezent și Preasfințitul Părinte Arsenie, Episcop de Niș. Inițiativa acestui Festival a aparținut Formației Corale Branko, cu sprijinul Ministerului Culturii din Serbia și cu contribuția a numeroși sponsori.

Formația corală Branko a fost fondată la 1 septembrie 1887 la Catedrala Sfintei Treimi din Nis. Corul a fost numit după celebrul poet al romantismului sârb Branko Radičević. De 134 de ani, acest cor colaborează cu Episcopia de Nis și clerul catedralei din oraș.

Festivalul a fost transmis în direct pe canalul de YouTube al formatiei corale Branko, organizatorii festivalului, și a fost preluat și de paginile oficiale de Facebook Episcopia Severinului, Radio Lumina și Corul Kinonia.

Sursa foto: Episcopia Severinului și Strehaiei

Comentarii Facebook


Știri recente