Copiii Parohiei „Nașterea Domnului” din München, la prima lor spovedanie. „Au pășit spre Sfântul Potir în mod conştient”

Mai mulți copii ai Parohiei Ortodoxe Române „Nașterea Domnului” și „Sf. Parascheva” din München au primit în Joia Luminată pentru prima dată Taina Sfintei Spovedanii. Anterior, au participat la un program catehetic intitulat „Prima Spovedanie” și susținut de preotul paroh Alexandru Nan.

„Prima spovedanie îi arată copilului că de acum a venit vremea credinţei de sine stătătoare şi a răspunderii personale în faţa lui Dumnezeu. Până la acest moment, Taina Împărtăşaniei l-a hrănit pe prunc prin credinţa părinţilor. Acum, însă, copilul păşeşte pentru prima oară spre Sfântul Potir în mod conştient, după o căinţă personală”, explică părintele Alexandru Nan.

„De aceea, pregătirea copilului pentru vrednicia primirii conştiente a împărtăşaniei este o etapă importantă a educaţiei creştine. Spovedania vine în întâmpinarea copilului, ajutându-l să se pregătească pentru viaţă, fiind un prilej unic de stabilire a unei relaţii de la om la om, între el şi părintele duhovnic, în care copilul se poate deschide sufleteşte, cu problemele, îngrijorările, preocupările, temerile, întrebările şi speranţele lui”.

Sursă foto: Facebook / Parohia Nașterea Domnului din München

Proiectul „Prima Spovedanie” s-a încheiat în mod festiv în Duminica Tomii. Cei treisprezece copii înscriși au venit la slujbă în port popular românesc. Ei s-au împărtășit cu Sfintele Taine, iar la finalul Liturghiei au primit mai multe daruri.

Sursă foto: Facebook / Parohia Nașterea Domnului din München

Comentarii Facebook


Știri recente