Copii sărbătoriţi la Roşia de Secaş

Copiii născuţi în lunile ianuarie şi februarie, care frecventează Centrul Educaţional „Sfântul Ierarh Nicolae“ din Roşia de Secaş din cadrul reţelei Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, au fost sărbătoriţi, zilele trecute, pentru ei fiind organizată o petrecere surpriză, informează „Ziarul Lumina”.

Copiii sărbătoriţi, care frecventează Centrul Educaţional „Sfântul Ierarh Nicolae“ din Roşia de Secaş, au fost aşteptaţi de colegii lor în sala de festivităţi a centrului, unde au fost felicitaţi şi li s-a cântat tradiţionalul „La mulţi ani!“. De la festivitate nu au lipsit nici cadourile surpriză şi tortul pentru aniversaţi.

„Este un mic gest, prin care încercăm să le oferim o bucurie copiilor care beneficiază de serviciile centrului educaţional. Sunt copii care acasă nu se pot bucura de o astfel de petrece, la care să se distreze şi să se bucure împreună cu prietenii de vârsta lor“, a spus părinte Ovidiu Pop, coordonatorul Centrului Educaţional „Sfântul Ierarh Nicolae“ din Roşia de Secaş.

Centrul Educaţional din Roşia de Secaş a fost înfiinţat în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale“, derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Începând din acest an, după finalizarea proiectului, centrul îşi continuă activitatea în cadrul unui parteneriat între Consiliul Local Roşia de Secaş, Consiliul Judeţean Alba, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

În cadrul centrului, 25 de copii beneficiază zilnic de o masă caldă şi o gustare rece, sprijin în efectuarea temelor, suport în pregătirea lecţiilor şi participă la ateliere de hand-made şi la activităţi de socializare şi recreative. Copiii provin din familii sărace, cu risc de abandon sau eşec şcolar din comunitatea din Roşia de Secaş, conform unui comunicat al Biroului de Presă al Asociaţiei Filanropia Ortodoxă Alba.

Comentarii Facebook


Știri recente