Copii din toată Bucovina au împodobit hramul de la Suceava cu vocile și costumele lor. Cine îi coordonează

Un grup de copii talentați a bucurat participanții la liturghia din a doua zi de manifestări dedicate hramului Catedralei Arhiepiscopale din Suceava. Copii sunt coordonați de profesoara Mariana Maloș, originară din comuna Marginea, jud. Suceava (foto stânga).

Copiii au venit la sărbătoare îmbrăcați în costum popular și, fiind și ajunul Nașterii Sf. Ioan Botezătorul (Sânzienele), au avut în mâini buchete de flori de sânziană.

Fără să-și propună neapărat, copiii au reușit să serbeze astfel și Ziua Iei, în ajunul acesteia. Au venit cu flori de sânziană la liturghia de joi, 23 iunie 2022 de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava. Foto: Doxologia.ro / Silviu Cluci

Copiii au serbat astfel, fără să-și propună neapărat, și Ziua Iei. Costumele lor populare au fost o încântare pentru fotografii Irina Ursachi de la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Silviu Cluci de la Doxologia.ro, care i-au surprins în mai multe portrete.

Mariana Maloș i-a mulțumit Părintelui Stareț Serafim Grigoraș și conducerii Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru dragostea și binecuvântarea cu care au fost primiți în a doua zi a sărbătorii Sf. Ioan cel Nou, iar copiilor le-a spus că este mândră de ei.

Copiii au împodobit cu vocile și costumele lor a doua zi de hram, joi, joi, 23 iunie 2022. Foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților / Irina Ursachi

Grupul vocal „Ulciorașul” este format din copii veniți din toată Bucovina pentru a urma clasa de Canto și Pian a profesoarei de muzică Mariana Maloș.

Absolventă a Conservatorului din Iași, Mariana Maloș deține un Master în Muzică bizantină și unul în Canto clasic.

Mariana Maloș lucrează cu copii Canto și Pian și a venit cu ei să cânte la liturghia de joi, 23 iunie 2022 de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava. Foto: Doxologia.ro / Silviu Cluci

După o colaborare ca Mezzo-soprană cu Opera din Iași, Mariana Maloș a decis să se întoarcă în Bucovina sa dragă, unde și-a creat identitatea artistică de „Fata cu Ulciorul”, locul ei natal fiind comuna Marginea, cu vestita Ceramică Neagră de Marginea.

Cea mai recentă din cele 35 de piese compuse de Mariana Maloș este Ruga închinată Sfântului Mare Mucenic Ioan, care a fost difuzată de Trinitas TV și pe care a cântat-o alături de copii în a doua zi a manifestărilor prilejuite de hramul mănăstirii ocrotite de sfânt la Suceava.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților / Irina Ursachi (deschidere)

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente