Coordonatorii Campaniei de vaccinare s-au întâlnit cu reprezentanții cultelor religioase

Reprezentanții cultelor religioase au participat vineri, 12 februarie 2021, la o întâlnire online privind campania de vaccinare împotriva Covid-19. 

La întrunirea organizată de Secretariatul de Stat pentru culte (SSC) au participat Col. Dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, dr. Andrei Baciu, alături de reprezentanți ai SSC.

Printre temele de discuție s-au numărat „aspecte de interes privind campania de vaccinare împotriva COVID-19, precum și modalitățile de programare, beneficiile și importanța vaccinării în rândul populației”, se arată în comunicatul emis de Grupul de comunicare al CNCAV.

Totodată, au fost discutate modul în care anumite practici religioase se pot adapta măsurilor de protecție sanitară, precum și importanța asigurării continuității dialogului din cadrul Consiliului Consultativ al Cultelor din România.

„Obiectivul CNCAV este acela de a derula în cele mai bune condiții procesul de vaccinare la nivel național, în rândul tuturor categoriilor de persoane. Salut deschiderea manifestată de Secretariatul de Stat pentru Culte în organizarea unor astfel de întâlniri și deschiderea de care ne-am bucurat în tot acest timp, pentru ca vaccinarea să continue într-un mediu favorabil și sigur”.

„Ne exprimăm întregul sprijin și disponibilitatea pentru identificarea celor mai bune soluții care să susțină ritmul campaniei de vaccinare și acoperirea indicelui de imunizare in rândul populației”, a declarat președintele CNCAV.

Reprezentanții celor 17 culte religioase prezenți la întâlnire (din totalul de 18 culte din România) și-au exprimat susținerea pentru procesul de informare a credincioșilor cu privire la Campania de vaccinare împotriva COVID-19 și au apreciat buna colaborare dintre CNCAV și Secretariatul de Stat pentru Culte.

Sursă foto: Observator News

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…