Consfătuirea semestrială a profesorilor de Religie din Episcopia Caransebeșului

Centrul Eparhial din Caransebeș a găzduit joi, 12 februarie 2015, în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” consfătuirea semestrială a profesorilor de Religie din județul Caraș-Severin, după cum ne-a transmis Diac. Pavel Canea, Darius Herea. Întâlnirea a fost prezidată de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, iar la dezbatere au fost prezenți pe lângă membrii Permanenței Consiliului Eparhial, părintele inspector de religie Emil Varga, părintele Mihai Ciucur, inspector social-misionar și de activități cu tineretul al eparhiei, preoții care predau religie și profesorii de religie din județ.

În debutul întâlnirii, părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeşului a prezentat ordinea de zi care a cuprins expunerea în primul rând a hotărârilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la Statutul orei de Religie și sprijinirea învățământului religios și de asemenea s-a pus în vedere buna colaborare între profesorii de religie și preoții parohi de pe raza unității de învățământ.

De asemenea profesorii au fost îndemnați să promoveze elevilor oferta de învățământ a Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” și a Secției de Teologie din Caransebeș.

„Am discutat cu profesorii de Religie și cu preoții coordonatori ai Centrelor pastoral-misionare din eparhia noastră despre responsabilitatea și unitatea tuturor celor care propovăduiesc pe Mântuitorul Iisus Hristos de la amvon și de la catedră. Trebuie să fim mai uniți și mai responsabili ca să avem o voce unitară în fața tuturor provocărilor societății moderne. I-am îndemnat pe profesorii de religie să fie mai aproape de preoții parohi și întradevăr parteneriatul dintre Parohie și Școală să fie unul viabil, dinamic, activ și care să se implementeze cu rezultate pozitive pentru Biserica noastră și pentru societatea noastră”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

În cadrul conferinței s-au purtat și discuţii cu privire la problemele cu care se confruntă profesorii de religie precum şi modalităţi de îmbunătăţire a metodei predării religiei în şcoli.

Comentarii Facebook


Știri recente