Conlucrare pentru prevenirea consumului de droguri

Preoţii din Protopopiatul Niculiţel, Tulcea, sunt chemaţi să conlucreze cu Centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog din Tulcea prin implementarea unui proiect de intervenţie comună în domeniul prevenirii consumului de droguri în comunităţile tulcene cu ajutorul Bisericii Ortodoxe Române, informează „Ziarul Lumina”. Întâlnirea dintre reprezentantul Centrului de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog din Tulcea, inspectorul Iulian Unguru, şi preoţii din Protopopiatul Niculiţel a avut loc marţi, 10 februarie, la Niculiţel.

Această întâlnire a fost precedată de şedinţa administrativă lunară, prezidată de Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, care a vorbit despre semnificaţiile Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii.

Potrivit reprezentanţilor Episcopiei Tulcii, în cadrul întâlnirii, pr. Nicolae Popa, de la Parohia Văcăreni, a prezentat referatul cu tema „Pregătirea preotului pentru oficierea Sfintelor Taine şi a ierurgiilor“, iar apoi au avut loc dezbateri cu privire la diferite aspecte de interes general bisericesc, pastoral şi misionar, precum colecta Fondului Central Misionar pe anul 2015, statutul orei de religie, programul slujbelor în timpul Postului Mare. De asemenea, au fost aduse de către pr. Gabriel Onea, la cunoştinţa preoţilor, ultimele circulare de la Centrul eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente