Congres internaţional la Iaşi: 190 de ani de presă în spațiul de limbă română

Al XII-lea congres internațional de istorie a presei cu tema „190 de ani de presă în spațiul de limbă română (1829-2019)” se va desfăşura în perioada 12-13 aprilie 2019 la Iaşi.

Manifestarea urmărește valorificarea fondurilor documentare referitoare la apariția și evoluția presei în spațiul lingvistic românesc, la apariția jurnalismului ca ocupație/profesie, la primele programe editoriale din diversele publicații generaliste ori specializate și altele, informează Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Ariile tematice subsumate congresului privesc și evoluțiile din provinciile istorice care au aparținut statului român.

Conferința de deschidere va fi susținută de acad. prof. univ. dr. Alexandru Zub.

Comunicările acceptate și susținute care au legătură cu tema și direcțiile de cercetare ale conferinței vor fi publicate în volumul 190 de ani de presă în spațiul de limbă română, la Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în coordonarea conf. univ. dr. Gheorghe-Ilie Fârte.

Comunicările acceptate și susținute, care tratează alte aspecte de istorie a presei vor fi incluse în paginile Revistei Române de Istorie a Presei.

Evenimentul este organizat de Asociația Română de Istorie a Presei și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în parteneriat cu Academia Română Filiala Iași, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași, Muzeul Național al Literaturii Române din Iași, Societatea de Științe Istorice din România și Primăria Municipiului Iași.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente