Congres în Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Statelor Unite ale Americii. A 81-a ediţie

La Catedrala Mitropolitană Sfinții Împărați Constantin și Elena din Chicago a avut loc în 29 aprilie 2017 cel de-al 81-lea congres al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Statelor Unite ale Americii.

Întrunirea a avut o semnificație specială, deoarece precede întronizarea primului mitropolit ortodox român al celor două Americi, după cum ne-a transmis de la faţa locului Diac. Gheorghe Cristian Popa, Redactor şef Trinitas Tv.

Preoții și delegații parohiilor și mănăstirilor din cadrul eparhiei au participat mai întâi la Sfânta Liturghie săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul ortodox român al celor două Americi, și Preasfințitul Părinte Ioan Casian, Episcopul ortodox român ales al Canadei.

După Sfânta Liturghie au fost oficiate un Te Deum și slujba Parastasului pentru ierarhii și preoții eparhiei trecuți la Domnul. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a transmis celor prezenți binecuvântarea Patriarhului României și a subliniat că ridicarea Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi la rangul de mitropolie reprezenta o necesitate misionară în dinamica diasporei.

Lucrările congresului au fost deschise de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae. În continuare, părintele Daniel Ene, secretar eparhial, a susținut o prelegere intitulată Rezistența prin Sfânta Liturghie. Mărturisitori creștin-ortodocși în timpul regimului comunist din România. Pe ordinea de zi a congresului s-au aflat mai multe puncte importante, între care alegerea și validarea componenței organismelor eparhiale executive.

În cadrul congresului a mai fost accentuat faptul că ridicarea eparhiei la rang de mitropolie deschide și perspectiva unei mai bune reprezentări a Ortodoxiei românești pe continentul american.

Astăzi, la Catedrala Mitropolitană din Chicago, are loc ceremonia de întronizare a Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae ca Mitropolit ortodox român al celor două Americi.

Comentarii Facebook


Știri recente