Conferinţe la protopopiatele din Episcopia Sălajului

La cele trei protopopiate din cadrul Episcopiei Sălajului s-au desfăşurat, marţi, 10 martie, conferinţele administrative lunare cu preoţii din Eparhie. Au fost prezentate referate având ca punct de pornire tematica privind „Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi“. De asemenea, au fost abordate şi alte teme, precum concursul misionar-filantropic „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu“, informează „Ziarul Lumina”.

Tema dezbătută în cadrul „Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi“, a fost comună la toate cele trei protopopiate şi anume „Coordonatele istorice ale misiunii parohiei ortodoxe române în trecut şi azi“, fiind aprofundate subcapitolele „Mărturii biblice şi patristice despre primele forme de organizare a comunităţilor şi parohiilor creştine“ şi „Definirea şi rolul eclesiologic al parohiei (comunităţii) ortodoxe în păstrarea şi transmiterea învăţăturii de credinţă“.

La Protopopiatul Zalău, conferinţa a fost susţinută de părintele Florin Ardelean de la Parohia Mineu, la Protopopiatul Şimleu Silvaniei, de părintele Florin Hosu de la Parohia Sălăjeni, iar la Protopopiatul Jibou, conferinţa a fost susţinută de părintele Luca Vasile Cornel de la Parohia Glod.

Pe lângă această temă, la Protopopiatul Jibou a fost dezbătută şi problema necesităţii administrării Tainei Botezului pentru cei reveniţi la Ortodoxie.

După prezentarea referatelor şi a dezbaterilor pe tema acestora, părintele Silviu Boha, inspectorul pentru catehizare parohială din cadrul Episcopiei Sălajului, a prezentat preoţilor din protopopiatele Zalău şi Jibou date privind Concursul Naţional de miniproiecte cu caracter misionar-filantropic „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu“.

La Protopopiatul Şimleu Silvaniei, la şedinţă a fost prezent şi părintele Claudiu Nechita, consilierul social al Eparhiei, care a comunicat preoţilor implicaţi în prestarea de servicii sociale noile reglementări pentru acreditarea furnizorilor de servicii sociale şi oportunitatea continuării proiectului finanţat de Consiliul Judeţean Sălaj pentru activităţile sociale desfăşutate de unităţile de cult.

De asemenea, la fiecare protopopiat a fost prezent câte un delegat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă care a prezentat normele pentru prevenirea incendiilor şi amenajarea punctului PSI la locaşurile de cult din judeţ.

Comentarii Facebook


Știri recente