Conferinţă, procesiune şi Liturghie de hramul bisericii „Sfântul Vasile” – Victoria | Program

parohia bucureşteană „Sfântul Vasile” – Victoria îşi sărbătoreşte În perioada 11-14 septembrie 2021 hramul dedicat Înălţării Sfintei Cruci.

Manifestările vor începe în ziua de sâmbătă, 11 septembrie, când va fi adusă spre închinare racla cu moaștele Sfântului Ierarh Luca, arhiepiscopul Crimeei, de la Paraclisul Institutului de Endocrinologie C. I. Parhon din București.

Tot sâmbătă, după încheierea programului liturgic, va fi proiectat în curtea parohiei filmul „Sfântul Luca al Crimeei”.

Duminică, 12 septembrie, Arhimandritul Chiril Lovin de la Mănăstirea Antim din București și Lect. Ștefan Ionescu-Berechet de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București vor susţine o conferinţă cu tema „Necesitatea cinstirii și pomenirii înaintașilor și a eroilor neamului, prin îngrijirea monumentelor și a mormintelor lor”.

Luni, 13 septembrie, va avea loc procesiunea cu raclele cu Lemnul Sfintei Cruci și moaștele Sfântului lerarh Luca al Crimeei.

Sfânta Liturghie din ziua de marți, 14 septembrie, când este cinstită Înălțarea Sfintei Cruci, va fi oficiată Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal.

În Biserica „Sfântul Vasile” – Victoria din Capitală se află cel mai mare fragment din lemnul Sfintei Cruci existent în România.

Foto credit: Parohia Sf. Vasile – Victoria

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Comentarii Facebook


Știri recente