Conferința preoților din Protopopiatul Huși

Preoții din Protopopiatul Huși s-au reunit, marți, 5 iunie 2012, cu binecuvântarea Preasfințitului Corneliu, Episcopul Hușilor, în ședință lunară. Tema conferinței, ‘Biblioteca și arhiva parohiei – necesitate sau povară?’, a fost pregătită de pr. Costel Carcalete de la Parohia Duda, Protopopiatul Huși, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova. Referatul expus a evidențiat necesitatea organizării bibliotecii parohiale ca fiind o sursă importantă de informație religioasă pentru enoriași. Părintele referent a observat, din propia experiență, că oamenii preferă să împrumute cărți din biblioteca parohială pe o perioadă de două-trei săptămâni decât să o cumpere.

‘Cartea este înțelepciune și putere, iar datoria noastră de preoți și îndrumători ai enoriașilor este de a-i călăuzi spre citirea cărților ce au caracter educativ, ca prim reper în vederea catehizării colective. În vremurile noastre nu se mai poate concepe catehizarea fără o lectură minimă din partea credincioșilor noștri. Atenția care trebuie dată organizării bibliotecii parohiale este determinată și de faptul că s-au înmulțit foarte mult cărțile eterodoxe pe care sectanții le împart gratuit pe stradă, în parcuri, în piețe etc. Astfel, dacă nu-i vom ajuta noi pe creștinii noștri să citească literatură, o vor citi numai pe cea sectară și, neavând termeni de comparație, vor risca să ia de bună învățătura greșită. Biblioteca parohială nu numai că informează și îndrumă pe om spre înțelepciune, spre cultură, ci are și rolul de a-l ajuta să se mântuiască’, a rezumat pr. Marius-Cătălin Antohi, protopop al Protopopiatului Huși.

În partea a doua a întrunirii, au fost transmise hotărârile Centrului eparhial Huși.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…