Conferință preoțească semestrială în Iași 1

Conferințele semestriale preoțești de primăvară din Arhiepiscopia Iașilor au continuat marți, 5 iunie 2012, cu întrunirea preoților din Protopopiatul Iași 1. Întâlnirea a fost prezidată de Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, după cum informează „Ziarul Lumina”-

Sala ‘Dr. Iustin Moisescu’ a Centrului eparhial Iași a găzduit ieri conferința semestrială de primăvară a preoților din Protopopiatul Iași 1. Ziua a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de către Înalt Preasfințitul Teofan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în Biserica ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’, vechea Catedrală mitropolitană din Iași. Dintre slujitori au făcut parte și pr. Iulian Negru, consilier al Sectorului de Misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor, și pr. Toma Gradinaciuc, protopop al Protopopiatului Iași 1.

Întrunirea preoților ieșeni a avut tema ‘Suferința și înțelegerea ei prin credință’ și a fost prezidată de Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. În cadrul conferinței, au rulat mai multe filme tematice, printre care unul privind activitatea medicală a Arhiepiscopiei Iașilor, și au fost expuse diapozitive cu fotografii care au reflectat cauzele suferinței și cum poate ea fi vindecată cu ajutorul credinței. Părintele Radu-Sever Ungureanu, preot misionar de caritate la Capela ‘Sfântul Ioan Iacob’ a Institutului Regional de Oncologie Iași, a prezentat un referat despre îngrijirea paliativă, privită ca o cale de reîntoarcere la credință a suferinzilor.

Conferința a continuat cu o serie de discuții legate de probleme administrative sau care țin de rânduielile tipiconale și s-a încheiat cu audiențele primite de IPS Teofan.

În finalul întrunirii preoțești, preoți parohi din Protopopiatul Iași I au primit saiturile parohiilor participante în faza pilot a proiectului ‘Rețea de saituri pentru parohii’, dezvoltat de Doxologia Media. După ce a făcut o prezentare generală a proiectului, diac. Nicolae Hulpoi, directorul Doxologia Media, a predat preoților parolele de acces și manualele de utilizare ale noilor pagini web ale parohiilor, semnându-se totodată și protocoalele cadru de colaborare.

Comentarii Facebook


Știri recente