Conferință preoțească în protopopiatul Năsăud

La Năsăud a avut loc joi, 4 octombrie 2012, conferința preoțească de toamnă cu tema Misiunea ortodoxă astăzi, mijloace de dinamizare a activității pastoral misionare.

Întâlnirea preoților năsăudeni a debutat la ora 10:00, la biserica cu hramul ,,Sfântul ierarh Nicolae” din Năsăud, cu slujba Te-Deumului săvârșită cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Arhiepiscopul și Mitropolitul, Andrei. Înaltpreasfinția sa a fost însoțit la conferința preoțească de la Năsăud de Preasfințitul Ignatie Mureșanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei și de consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Cristian Baciu.

La oficierea slujbei de Te-Deum au participat pe lângă preoții din protopopiat și părintele protopop, Ioan Dâmbu, precum și credincioși năsăudeni.

În încheierea slujbei Te-Deumului Înaltpreasfintitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, îndemnându-i pe cei prezenți, preoți și mireni, în a-L propovădui pe Hristos prin cuvânt, dar mai ales prin faptă.

Întâlnirea a continuat apoi în sala de ședințe a protopopiatului Năsăud.

Aici, tema anunțată a conferinței „Misiunea ortodoxă astăzi, mijloace de dinamizare a activității pastoral misionare’ a fost prezentată în referatul susținut de preotul Ioan Clapa din parohia Piatra. Au urmat apoi și alte luări de cuvânt din partea celorlalți preoți prezenți.

Potrivit corespondentului Radio Renașterea din Năsăud, pr. Alexandru Ciui, în cadrul conferinței Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a motivat alegerea unei astfel de teme, datorită realității pe care o trăiesc comunitățile parohiale, aleg altă cale de a-L propovădui și găsi pe Hristos, supuși fiind unei derute ce domnește în întreaga lume.

Totodată Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a îndemnat preoții prezenți la o misiune susținută precum și la conștientizarea credincioșilor în ceea ce privește datoria lor de a face misiune, datorită preoției universale pe care au dobândit-o prin sfintele taine.

Deasemenea le-a fost propusă preoților ideea de a implica și reactiva organismele parohiale într-o misiune bine organizată.

Prezent fiind la această conferință Preasfințitul Părinte Ignatie a prezentat preoților prezenți modul în care frații din diaspora fac misiune.

În finalul întâlnirii părintele protopop Ioan Dâmbu a evidențiat beneficiile unei astfel de întâlniri prin identificarea de noi soluții și idei în activitatea pastoral misionară a preoților.

Conferințele preoțești de toamnă în Arhiepiscopia Clujului se desfasoara în perioada 2-30 octombrie, în toate cele 9 protopopiate. Urmatoarea conferință va avea loc marți, 9 octombrie în protopopiatul Beclean.

Comentarii Facebook


Știri recente