Conferinţă preoţească în Protopopiatul Galaţi

Seria conferinţelor pastoral – administrative ale preoţilor din Arhiepiscopia Dunării de Jos a continuat şi astăzi, 19 februarie 2015, prin întrunirea slujitorilor din cadrul Protopopiatului Galaţi.

Partea liturgică a conferinţei s-a desfăşurat în biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiu, prin oficierea de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a slujbei Sfintei Liturghii, în prezenţa preoţimii din cadrul protopopiatului Galaţi, a precizat Părintele Molocea Gabriel.

Derularea lucrărilor propriu-zise ale conferinţei a avut loc, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în sala de conferinţe a protopopiatului, la care au participat şi membri ai Permanenţei Consiliului Eparhial.

Întrunirea de astăzi s-a realizat în contextul perioadei de analiză a situaţiei şcolare la ora de Religie, după întâlnirea din data de 18 februarie a.c. a Chiriarhului Dunării de Jos cu directorii tuturor unităţilor de învăţământ din judeţul Galaţi. „Am răspuns solicitărilor momentului, a arătat Înaltpreasfinţia Sa, atât în ceea ce priveşte contribuţia dascălilor noştri de Religie în şcoli, cât şi în ceea ce priveşte cooperarea preoţilor din parohii cu cadrele didactice laice şi îndeosebi, cu directorii instituţiilor de învăţământ preuniversitar.

Nutrim speranţa ca elevii şi părinţii lor să facă parte dintre cei ce acceptă binele şi binefacerea unei educaţii pentru formarea noastră ca buni creştini şi fii responsabili pentru binele poporului şi naţiunii noastre”.

În cadrul conferinţei au fost prezentate ultimele Hotărâri ale Sfântului Sinod cu privire la statutul orei de Religie în învăţământul preuniversitar astăzi, precum şi necesitatea încheierii Protocoalelor de cooperare între parohii şi unităţile de învăţământ aflate pe teritoriul lor, subliniindu-se importanţa, rolul şi asumarea integrală a obligaţiilor parohiei – prin preoţi – şi şcolii, – prin profesorii de Religie susţinuţi de directori şi Consiliul profesoral.

Un alt punct pe ordinea de zi l-a constituit analizarea aspectelor organizatorice şi continuarea demersurilor juridice în vederea înfiinţării filialei Galaţi a Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie”.

Comentarii Facebook


Știri recente