Conferință pastorală în Protopopiatul Brăila

Preoții din cadrul Protopopiatului Brăila s-au întrunit luni, 4 noiembrie, în sala de conferințe a protoieriei, sub președinția Înaltpreasfințitului Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, pentru a participa la Conferința pastorală semestrială de toamnă. Tema conferinței a fost „Sfinții Împărați Constantin și Elena, susținători ai Bisericii” și se înscrie în contextul Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena, informează „Ziarul Lumina”.

Evenimentul a debutat prin săvârșirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de slujitori. La slujba oficiată în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Brăila au fost prezenți elevi de la diferite licee din municipiu, care, după un dialog-cateheză cu Arhiepiscopul Dunării de Jos, au participat la deschiderea oficială a lucrărilor conferinței semestriale de toamnă.

În cadrul conferinței au fost prezentate 11 referate, întocmite de preoți care au subliniat contribuția decisivă a Sfinților Împărați Constantin și Elena la renașterea vieții bisericești și la întărirea credinței creștine în întreg Imperiul Roman. „Au fost analizate toate aspectele privind împreună-lucrarea Sfântului Împărat Constantin și a evlavioasei sfinte sale mame cu slujitorii Bisericii, pentru înfrumusețarea interioară a fiecărui creștin, pentru înfrumusețarea interioară a sfintelor lăcașuri și pentru lucrarea educațională, socială și filantropică”, a spus Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Un rol important în cadrul dezbaterilor l-a constituit evidențierea aspectelor concrete desprinse din activitatea preoțească desfășurată în anul dedicat Sfinților Împărați Constantin și Elena, la nivel de parohie și protopopiat, cu exemplificări și metode misionare specifice, întâlnite sau aplicate în pastorație. „Conferința preoțească a dezbătut mai multe teme interesante, și anume: „Importanța Sfinților Împărați Constantin și Elena pentru viața și activitatea Bisericii”; „Actualitatea politicii religioase și social-filantropice a Sfinților Împărați Constantin și Elena pentru viața lumii contemporane”; „Evlavia și cinstirea Sfinților Împărați Constantin și Elena de către Biserică”. Aceste teme au fost prezentate prin referate-sinteză”, a declarat pr. Gheorghe Marinescu, protopopul Protoieriei Brăila. Conferința semestrială de toamnă va continua pe parcursul a 7 zile, corespunzătoare celorlalte 7 protoierii din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente