Conferință pastoral misionară la Târgoviște

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei a prezidat luni, 10 iunie 2013, lucrãrile Conferinței Pastoral-Misionare de primăvară, cu tema: „Sf. Împărați Constantin și Elena – promotori ai libertății religioase”, pentru preoții din Protoieria Găești, ce s-a desfășurat în sala de festivități a protoieriei.

Evenimentul bisericesc, cu caracter teologic, științific, educațional și cultural, a debutat cu slujba de Te Deum, fiind, apoi, urmat de cuvântul duhovnicesc al Înaltpreasfinției Sale, care a rezumat tema întâlnirii, subliniind importanța covârșitoare, pentru istoria creștină și a lumii, a activității Sf. Împărat Constantin cel Mare și a mamei sale Elena, cei care au fost artizanii libertății de credință pentru creștini și a sprijinirii misiunii Bisericii în antichitatea târzie.

Studiile susținute au tratat multiple aspecte ale vieții, activității și colaborării cu Biserica, a Sf. Împărați Constantin și Elena, ele evidențiind cunoștințele teologice, istorice și duhovnicești ale clericilor Eparhiei noastre. S-a vorbit și despre roadele deosebite pe care colaborarea dintre stat și Biserică, după modelul simfoniei bizantine, introdus de Sf. Împărat Constantincel Mare, le-a adus, de-a lungul timpului, istoriei și națiunii noastre și, sperăm că le va aduce și pe viitor, în beneficiul credincioșilor, deopotrivă, și cetățeni.

Potrivit Biroul de Presã al Arhiepiscopiei Târgoviștei, conferința s-a încheiat cu dezbateri fructuoase referitoare la tema abordată, dar și cu discutarea unor chestiuni administrativ-gospodărești, curente, ale preoților Protoieriei Găești.

Comentarii Facebook


Știri recente