Conferință la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București a primit pe 16 ianuarie 2012 oaspeți de seamă. Profesorul Guido Vergauwen, Rectorul Universității din Fribourg, Elveția, a susținut, în Aula „Dumitru Stăniloae” a instituției, conferința cu tema „Misiunea bisericească într-o societate a bunăstării”.

Prof. dr. Guido Vergauwen, rectorul Universității din Fribourg, Elveția, a declarat pentru TRINITAS TV: „Am încercat să le transmit studenților de la Facultatea de Teologie din București ca să nu-și piardă speranța în fața problemelor cu care se confruntă lumea de astăzi de ordin economic sau chiar de ordin politic. Biserica are datoria să transmită un cuvânt de speranță și studenții teologi de aici au misiunea să învețe ca să transmită acest cuvânt de speranță lumii de astăzi”.

Cunoscutul profesor elvețian nu se află la prima vizită în România.

„Domnul profesor se află în Facultatea noastră pentru a ține atât o prelegere studenților cât și pentru a avea primele discuții în vederea încheierii unui parteneriat cu Universitatea din Fribourg și în mod special între Facultatea noastră de Teologie din București și Facultatea de Teologie Catolică din Fribourg. În sensul acesta intenționăm să identificăm împreună probleme care frământă societatea contemporană, probleme legate de misiunea în lumea de astăzi și aspecte pe care dânșii le-au frământat deja cu mult înaintea noastră și în care cu siguranță ne putem îmbogăți. Bineînțeles, contribuția noastră este în mod special spiritualitatea pe care o avem și cu care întotdeauna am fost bine primiți și am adus și noi bogăție în lumea occidentală”, a precizat Pr. conf. dr. Daniel Benga, prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

La conferință au participat studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din București, dar și cadre didactice.

Comentarii Facebook


Știri recente