Conferință la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București a avut loc luni, 24 martie, conferința „Biologie și persoană – o perspectivă teologică asupra adopției”. Evenimentul, organizat de Asociația „Studenți pentru viață”, s-a desfășurat în Amfiteatrul „Dumitru Stăniloae” și i-a avut ca invitați pe pr. lect. dr. Gheorghe Holbea, prodecan al facultății, și pr. Nicolae Tănase, fondator al Asociației Pro Vita pentru născuți și nenăscuți – filiala Valea Plopului, informează Ziarul Lumina.

La eveniment au participat numeroși studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, precum și alte persoane interesate de acest subiect de actualitate din țara noastră. Întâlnirea face parte din proiectul „Săptămâna pentru viață”, organizat în perioada 19-26 martie. În cadrul întâlnirii, tema adopției a fost abordată din mai multe perspective: sociologică, psihologică, medicală și teologică. „Încercăm să aducem un plus de cunoaștere în domeniul adopției, mai ales că și în Molitfelnic există o rugăciune pentru adopție. Din momentul în care acea rugăciune este făcută, copilul îi spune părintelui adoptiv tată și tatăl adoptiv îi spune copilului fiu”, ne-a declarat Alexandra Nadane, președintele Asociației „Studenți pentru viață”. Ideea organizării unei astfel de conferințe a plecat de la necesitatea de a cunoaște care sunt implicațiile asupra vieții sufletești a omului atunci când adoptă un copil, precum și ale copilului adoptat. „Adopția se poate face de către cei care nu au copii, dar și mai bine de către cei care au copii. Deși pare de neînțeles, un copil străin de sânge, crescut cu cei din sângele tău, nu poate să aducă decât bine. Adopția distruge păcatul egoismului. Prin adopție egoismul va fi lovit puternic, iar aspectele care țin de resursele materiale sunt aspecte false. După cum observăm, cei bogați nu nasc mulți copii; tot cei săraci nasc copii mulți. Încă un copil este încă o lovitură dată comodității și egoismului și o demonstrație practică a credinței puternice”, a spus pr. Nicolae Tănase.

În cadrul conferinței au fost evidențiate valoarea infinită a persoanei și vocația omului de a trăi în comuniune cu semenii și cu Dumnezeu. „Societatea de consum a uitat că la origine noi suntem oameni și că avem o noblețe dumnezeiască, suntem persoane. Petre Țuțea spunea: „Sunt om pentru că sunt persoană!”. Această vocație de om nu se poate cultiva decât în atmosfera familiei. Noi nu vorbim despre o societate în care omul doar produce și consumă, ci vorbim despre o societate care înseamnă o comuniune de persoane în duhul dragostei, iar acest duh al dragostei, e clar, se cultivă în familie”, a spus pr. prodecan Gheorghe Holbea.

Comentarii Facebook


Știri recente