Conferință despre post organizată de L.T.C.O.R. – filiala sector 4

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, marți 3 martie, Liga Tinerilor Creștini Ortodocși – filiala Sector 4 a organizat la biserica Eroilor Martiri din Decembrie 1989, conferința “Postul – provocare sau necesitate”.

În deschiderea conferinței, Pr. Protopop Ion Armași a salutat inițiativa și a ținut o scurtă prelegere referitoare la tema aflată în discuție. De asemenea, părintele protopop a vorbit despre importanța Postului Mare, perioadă binecuvântată, de acumulări duhovnicești, când încercăm să urcăm treaptă cu treaptă spre Împărăția lui Dumnezeu și în care trebuie să lăsăm la o parte lucrurile mărunte care ne strică sufletul, să ne îndeletnicim cu virtuțile și să încercăm ca aripile sufletelor noastre să fie cât mai ușoare pentru ca să se poată ridica spre Dumnezeu.

După cum ne-a transmis diacon Ciprian Mușat, Invitat a fost Pr. Adrian Niță, paroh la biserica Sfanta Ecaterina și spiritualul Facultății de Teologie, care a vorbit credincioșilor prezenți în număr mare despre necesitatea și folosul postului, subliniind că postul adevărat nu reprezintă doar o abținere de la anumite mâncăruri, ci are și o dimensiune sufletească, deosebit de importantă.

În continuare, domnii Florin Ionescu, reprezentant al Colectivului de voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului și Andrei Ignat, asistent medical la Centrul de Transfuzie Sanguină – București, au prezentat detalii despre acțiunea L.T.C.O.R. – sector 4, “Donează sânge! Salvează o viață”, ce va avea loc miercuri, 4 martie la Facultatea de Teologie. Astfel, L.T.C.O.R. – sector 4, prin participarea la această acțiune se alătură organizațiilor similare din celelalte sectoare în demersul de a convinge cât mai multe persoane să salveze vieți, donând sânge.

Comentarii Facebook


Știri recente