Conferință despre familia creștină, la biserica Parohiei Lazaret, Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la Parohia Ortodoxă Lazaret a avut loc duminică, 1 martie, ora 17.00, conferinţa lunară cu tema ”Familia – leagăn al iubirii şi desăvârşirii”, susţinută de pr. prof. univ. dr. Ioan C. Teşu, din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă«Dumitru Stăniloae» din Iaşi, potrivit epr.ro.

«Erudiţia conferenţiarului, cât şi experienţa sa ca duhovnic, autor a 16 cărţi şi participant la peste 200 de conferinţe şi emisiuni radio-tv, a oferit ocazia credincioşilor prezenţi la acest eveniment de a lua cunoştinţă cu cele mai noi informaţii privind principalele provocări cu care se confruntă familia societăţii contemporane. Statisticile prezentate după cercetările efectuate în America de către specialişti, alături de numeroasele pilde şi citate din scriitori bisericeşti şi laici, precum şi stilul apropiat şi elevat al expunerii părintelui Ioan Teşu au desăvârşit atmosfera în care s-a desfăşurat această serată duhovnicească», a declarat preotul Marius Iacobeanu, parohul bisericii Lazaret. «Această serată culturală face parte din ciclul conferinţelor lunare pe care Parohia Ortodoxă Lazaret le desfăşoară în ultima duminică a fiecărei luni, având ca invitaţi duhovnici şi personalităţi locale având ca scop cunoaşterea şi aprofundarea unor teme actuale care privesc în mod special viaţa religios-morală a credincioşilor băcăuani, precum familia creştină, tinerii şi sexualitatea, educarea copiilor, gestionarea conflictelor, cunoaşterea învăţăturii de credinţă ortodoxă, etc», a mai adăugat preotul Iacobeanu.

În încheierea conferinţei, preotul protopop Costică Busuioc a adresat un cuvânt de mulţumire şi un elogiu la adresa părintelui conferenţiar, apreciind relaţia apropiată şi influenţa deosebită pe care a avut-o asupra sa personalitatea culturală şi spirituală a Pr. Ioan Teşu. De asemenea, părintele protopop a adresat o invitaţie părintelui profesor de a participa la o serie de conferinţe duhovniceşti organizate de către Protoieria Bacău.

Comentarii Facebook


Știri recente