Conferinţă dedicată picturii bisericești

Activitatea artistică a Sfântului Antim Ivireanul și cea a părintelui Sofian Boghiu vor fi analizate primăvara aceasta la a treia ediție a Conferinței Naționale „Unitate dogmatică și specific național în pictura bisericească”. Evenimentul, organizat de Comisia de Pictură Bisericească a Patriarhiei Române, se va ține la București, în perioada 29-30 aprilie.

„Avem deja nişte propuneri privind activitatea Sfântului Antim Ivireanul în domeniul acesta, al lui Constantinos, a lui Pârvu Mutu, dar şi a pictorilor mai actuali, din sec. 19 sau 20 care au fost şcoliţi la academiile europene, precum Mişu Pop, Constantin Leca. Tot în cadrul conferinţei vom avea un referat referitor la activitatea părintelui Sofian Boghiu ca pictor de biserici”, a declarat pentru TRINITAS TV Diana Barbu – secretar tehnic, Comisia de Pictură Bisericească.

Conferința se adresează atât specialiștilor din mediul academic, cât și restauratorilor și pictorilor care lucrează pe șantiere. Evenimentul își propune să fie o punte de legătură între formatori și practicieni.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente