Conferinţa „Biserica, prietena şcolii mele” la Parohia Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc

În cadrul Proiectului TINERII ÎN AREOPAG. DIALOGURI RELIGIOS – CULTURALE, Departamentul pentru copii si tineret parohial ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON, sub coordonarea PR. DR. TELEANU BOGDAN-AUREL, organizează în data de 18 februarie 2015, la biserica Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc, conferinţa „Biserica, prietena şcolii mele”, susţinută de d-na profesor Julieta Mihăilescu, directorul ŞCOLII GIMNAZIALE „Maica Domnului”, cu sediul în strada I. Maiorescu nr. 32.

Cu acest prilej va fi semnat un PROTOCOL DE COLABORARE în cadrul proiectului de parteneriat local “BISERICA ŞI ŞCOALA” cu tema “Biserica, prietena şcolii mele – 2015” la care vor participa enoriaşi din parohia bisericii Sfântul Pantelimon care şi-au exprimat adeziunea în vederea constituirii Asociației “Părinți pentru ora de religie” – filiala sector 2 Bucureşti. Cu această ocazie, Departamentul pentru copii şi tineret ATENEUL SFNTULUI PANTELIMON speră să strângă noi adeziuni la Asociația “Părinți pentru ora de religie”.

Departamentul pentru copii şi tineret ATENEUL SFNTULUI PANTELIMON a promovat şi a susţinut şi în trecut colaborarea dintre Parohia Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc şi Şcoala Gimnazială Maica Domnului din sectorul II Capitală. Dintre rezultatele concrete ale acestei colaborări enumerăm: 1) participarea la spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor“, desfăşurat în Aula Magna „Teoctist Patriarhul“ din Palatul Patriarhiei în data de 5 decembrie 2013 în prezenţa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, 2) sprijinirea trupei de teatru a şcolii în susţinerea spectacolului de Crăciun din data de 16 decembrie 2014 la mănăstirea Christiana, în cadrul proiectului Protoieriei Sectorului 2 Capitală intitulat “Vestim naşterea Domnului” sub coordonarea părintelui protoiereu Ioan Popescu, unde, drept răsplată copii au primit câte un exemplar din cartea părintelui Bogdan-Aurel Teleanu cu piesa de teatru “Sfântul Vodă Brâncoveanu”, care conţine şi un DVD şi 3) spectacolul de promovare a colaborării dintre Parohie şi Şcoala Gimnazială Maica Domnului din sectorul II Capitală în cadrul ediţiei a V-a a spectacolului cultural-artistic “Poveste de Crăciun” din data de 22 decembrie 2013.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente