Concurs iconografic în Protopopiatul Reșița

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, la Reșița s-a desfășurat vineri, 11 martie, un concurs de icoane. Gazdă a fost Școala cu clasele I – VIII nr. 12 din Reșița în colaborare cu Parohiile Câlnic și Moniom din Protopopiatul Reșița, iar realizatori principali au fost elevii cu talent, selectați din clasele primare, informează episcopiacaransebesului.ro.

Concursul este la cea de-a II -a ediție. El este adresat elevilor talentați, preocupați de iconografia ortodoxă reflectată în culoare și desen. Implicarea elevilor într-o astfel de activitate le dă posibilitatea de a se familiariza cu valorile ortodoxiei într-o manieră antrenantă, creativă, adecvată vârstei și preocupărilor lor. Evidențierea lucrărilor realizate și premierea cu diplome a micilor artiști a făcut parte din programul acestui concurs.

Din echipa de jurizare au făcut parte domnișoara Alina Milutinovici, profesor de arte plastice și preoții Sorin – Valentin Popovici și Adrian Gigi Mager.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…