Concurs de muzică bisericească la Focșani

La Colegiul ‘Unirea’ din Focșani a avut loc miercuri a IV-a ediție a concursului de muzică bisericească ‘Lăudați pe Domnul’, organizat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, în colaborare cu Centrul județean pentru păstrarea și promovarea culturii tradiționale, artelor și meseriilor, Vrancea, informează „Ziarul Lumina”. Concursul a fost organizat pe două secțiuni, pentru elevii claselor din ciclul gimnazial (clasele V-VIII) și pentru elevii de liceu (clasele IX-XII).

La concurs au participat grupuri de copii din Eparhia Buzăului și Vrancei, dar și din Arhiepiscopia Dunării de Jos. A fost prezent și Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Epifanie, care a oferit daruri participanților.

‘S-a format deja o tradiție ca la Focșani să se prezinte elevi de la diferite școli pentru a interpreta muzică bizantină. Muzica aceasta ne apropie de Biserică și de Dumnezeu. S-a creat această atmosferă duhovnicească deosebită și ne-am încurajat ca în zilele de post pe care le mai avem până la marea sărbătoare a Învierii Domnului să fim mai stăruitori în rugăciune, să postim postul cel adevărat și să ne apropiem de slăvita Înviere a lui Hristos’, a spus Înalt Preasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…