Concert de colinde la Catedrala „Sfinţii Împărați” din Chicago

La Catedrala Sfinţii Împărați Constantin și Elena din Chicago au sosit primii colindători. IPS Mitropolit Nicolae a fost colindat de copiii de la grădinița românească Rază de soare, a transmis Alexandru Popovici din cadrul Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi. Vestitorii au amintit de steaua de la răsărit, de magi și de păstori, fără să-l uite pe Moș Crăciun cel așteptat cu daruri.

Corala Catedralei Sfinţii Împărați Constantin și Elena din Chicago este pregătită, ca în fiecare an, pentru concertul de colinde din Ajunul Crăciunului. Repertoriul cuprinde colinde tradiționale românești, dar și câteva colinde din repertoriul internațional. Seara Ajunului Crăciunului este o seară deosebită a anului bisericesc. De aceea, concertul de colinde al Coralei va fi susţinut chiar în seara de Ajun. După concertul oferit în biserică, colindătorii vor continua să vestească Nașterea Domnului la casele tuturor celor dornici să-i primească. Primul colindat va fi IPS Mitropolit Nicolae care îi va primi pe colindători, împreună cu slujitorii Catedralei, la Reședința eparhială.

Ziua Crăciunului fiind duminică, tinerii şi copiii Catedralei Sfinţilor Împărați Constantin și Elena din Chicago vor prezenta programul de Crăciun chiar în ziua marelui praznic. Peste 100 copii ai Școlii Românești și ai Școlii de duminică sunt pregătiți să urce pe scena sălii sociale a Catedralei. Împărțiți în 6 grupe, cu vârste între 2 și 18 ani, copiii și tinerii Catedralei vor aduce părinților și credincioșilor vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului.

Colindele vor continua și în zilele Crăciunului, prin intermediul grupului Harisma din România, marți seara, a 3-a zi de Crăciun.

Comentarii Facebook


Știri recente