Concert coral la Parohia Timișoara Iosefin

În Biserica „Nașterea Maicii Domnului” a Parohiei Timișoara Iosefin a avut loc duminică, 14 iulie, un concert susținut de Corala Epifania a Protopopiatelor Ortodoxe Române I și II din Timișoara, informează „Ziarul Lumina”.

Evenimentul a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, imediat după oficierea Vecerniei. Părintele Ionel Popescu, parohul bisericii, a prezentat credincioșilor corala, acesta fiind totodată și moderatorul întâlnirii. Concertul a fost anunțat în prealabil, motiv pentru care foarte mulți credincioși au fost prezenți pentru a asculta bogatul repertoriu al Coralei Epifania. În repertoriul coralei s-au aflat cântări precum: „Cuvine-se cu adevărat” de Antoniu Sequens, „Mare ești Doamne” de pr. Iulian Cârstoiu, „Iubite-voi Doamne” de pr. Nicolae Lungu (solist pr. Orlando Văran), „Graiurile mele” de Alexandru Delcea (solist diac. Marius Rumega) ș.a.

„Mulțumim membrilor Coralei Epifania pentru că ne-au încântat inimile în această binecuvântată seară de duminică cu acest frumos repertoriu de pricesne. Știm că organizarea unei corale nu este un lucru ușor, pentru că mulți preoți trebuie să vină de la sate pentru a participa la repetiții. Toți vin benevol, din dragoste pentru cântarea corală bisericească. Activitatea pe care membrii coralei o desfășoară – formată din preoți, diaconi și cântăreți bisericești – reprezintă și o importantă misiune în rândul credincioșilor. De aceea, mulțumim încă o dată dirijorului și membrilor coralei pentru jertfa de astăzi”, a declarat pr. Ionel Popescu, parohul Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” a Parohiei Timișoara Iosefin.

Comentarii Facebook


Știri recente