Concert caritabil dedicat copiilor cu autism

Cea de-a doua ediţie a concertului umanitar în beneficiul copiilor cu autism va avea loc pe scena Sălii Radio, în data de 29 martie, şi va reuni sub titulatura „Duelul pianelor“ muzicieni de marcă ai scenei naţionale şi internaţionale: violonistul Remus Azoiţei şi pianistele Mara Dobrescu şi Diana Ionescu, informează Ziarul Lumina. Evenimentul, organizat de Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură şi Asociaţia Help Mălin, este un proiect comun de informare şi conştientizare şi, în acelaşi timp, o campanie de strângere de fonduri în beneficiul copiilor care suferă de Tulburări din Spectrul Autismului (TAS).

„Prin organizarea acestui concert caritabil urmărim strângerea de fonduri prin simpla participare a publicului larg la un concert de calitate, astfel asigurând fondurile necesare susţinerii activităţii Asociaţiei Help Autism. De aceea, ne dorim ca acest eveniment să devină unul anual, astfel încât aceşti bani să uşureze munca Asociaţiei Help Autism şi să poată oferi mai multe posibilităţi copiilor diagnosticaţi cu autism“, a spus Mihai Stan, preşedintele Asociaţiei pentru Muzică, Artă şi Cultură.

În România, aproximativ 30.000 de persoane suferă de tulburări din spectrul autismului. În lume, 1 băiat din 84 şi 1 fetiţă din 157 sunt diagnosticaţi cu această afecţiune. Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică. Autismul nu se poate vindeca, dar se poate recupera cu terapie ABA (Analiza Comportamentală Aplicată). Fără terapie, simptomele autismului se agravează în timp. Tratamentul este de durată şi foarte costisitor şi, cel puţin deocamdată, legislaţia din România nu permite decontarea lui prin asigurările sociale. În decembrie 2013 a fost inaugurat Centrul Help Autism, primul centru cu servicii gratuite, de diagnostic precoce.

Comentarii Facebook


Știri recente