Compasiunea trebuie să fie răspunsul nostru în pandemie, spune directorul executiv IOCC

Compasiunea trebuie să fie răspunsul nostru în pandemie, a declarat Constantine Triantafilou, Directorul executiv al Organizației Internaționale pentru Caritate Creștin Ortodoxă (IOCC), într-un interviu acordat Consiliului Mondial al Bisericilor.

„O suită nouă de instrumente numite Care Compas reprezintă modalitatea prin care IOCC realizează acest lucru. Aceste instrumente indică modalităţile prin care indivizii și comunitățile pot crea o cale spre bunăstare fizică, mentală și spirituală în orice moment de criză – inclusiv pandemia actuală”.

Concepute în consultare cu clerici ortodocşi, consilieri și medici, instrumentele sunt simple de utilizat, adaptabile și pot fi implementate local.

Documentele oferă sfaturi pentru a trece mai uşor peste o stare de durere, mâhnire, pentru a face faţă provocărilor fizice şi psihice determinate de pandemie, dar şi îndrumări cu privire la relaţiile interfamiliale.

PROVOCĂRILE PANDEMIEI

În timpul pandemiei, strângerile de fonduri au devenit o provocare. „A trebuit să dezvoltăm rapid modalități de trecere la evenimente virtuale”, a spus Constantine Triantafilou.

În plus, restricţiile de călătorie suspendă momentan deplasările efectuate pentru întărirea legăturilor de colaborare, precum şi unele activităţi de monitorizare şi evaluare, a explicatdirectorul executiv IOCC.

Acestea fiind spuse, munca continuă, iar echipa noastră găsește soluții creative în această nouă realitate.

IOCC, cu sediul în Baltimore – Maryland (SUA), este o organizație umanitară mondială afiliată Adunării Episcopilor Ortodocşi Canonici din SUA, care sprijină comunitățile afectate de calamități sau dezastre naturale, cât și proiecte comunitare pentru dezvoltarea infrastructurii sociale.

Din anul 2005, IOCC a lucrat în parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română și a instruit peste 2.100 de preoți, profesori de religie și lucrători sociali pentru a răspunde mai bine nevoilor sociale ale familiilor vulnerabile din România și pentru a întări relațiile cu comunitățile românești din diaspora.

Patriarhia Română și Federația Filantropia sunt parteneri ai IOCC şi au colaborat în cadrul unor programe sociale precum: Împreună pentru servicii sociale mai bune și Rețea teritorială de furnizori creștini de servicii sociale (2010).

Foto credit: IOCC

Comentarii Facebook


Știri recente