Ediția din 2020 a cursei caritabile IOCC se desfășoară individual, cu distincții acordate online

Anul acesta, Caritatea Creștin Ortodoxă Internațională (IOCC) organizează online cursa anuală de cinci kilometri pentru strângere de fonduri. Deoarece adunările publice sunt în continuare interzise pentru a preveni transmiterea coronavirusului, participanții sunt invitați să participe la cursă fiecare de acolo de unde se află.

IOCC le va pune la dispoziție elemente de identificare și le va crea o pagină virtuală pe care participanții sunt invitați să o actualizeze cu povestea cursei lor și să o distribuie cunoscuților și suporterilor-donatori. Traseul și-l alege și îl urmează fiecare individual, în ziua cursei.

„Fie că ne aflăm într-o clădire sau afară, coborând pe scări, alergând pe banda de alergare sau în jurul parcului, fiecare vom duce la finiș cursa pentru IOCC”, a declarat Christina Meares de la IOCC. „Putem alerga, merge pe jos sau cu bicicleta, putem dansa. Este un mod distractiv de a ține legătura  și de a ne implica într-o cauză, ajutând oamenii în nevoie.”

Participanții se pot înscrie la iocc.org/5K. Cu fondurile strânse, IOCC își va putea continua proiectele umanitare și de dezvoltare din întreaga lume.

IOCC este brațul social-filantropic al Adunării Episcopilor Canonici din SUA. De la înființarea sa, în 1992, a furnizat, în 60 de țări ale lumii, ajutoare umanitare și programe de dezvoltare în valoare de peste 715 milioane de dolari. În România, IOCC a lucrat în parteneriat cu Federația Filantropia a Patriarhiei Române.

Foto credit: Facebook / International Orthodox Christian Charities

Comentarii Facebook


Știri recente