Comitet misionar la nivelul Protopopiatului Târgu Neamţ

Menirea preotului este aceea de a fi misionar, iar această slujire, făcută „cu timp şi fără timp“ în parohie, cere multă osteneală, dar şi pricepere din partea păstorului de suflete. La această concluzie au ajuns preoţii din Protopopiatul Târgu Neamţ, care s-au întâlnit vineri, 13 februarie 2015, la sediul protoieriei, pentru a începe lucrarea de constituire a unui comitet misionar la nivel de protopopiat, informează “Ziarul Lumina”.

Întâlnirea a fost îndrumată de pr. Bogdan Frăsilă, coordonator misionari protopopeşti, care, împreună cu pr. Gheorghe-Marian Filip, misionar protopopesc la Târgu Neamţ, a încercat să arate celor 10 preoţi prezenţi necesitatea structurării preocupărilor misionare pe direcţii care să cuprindă activităţi de cateheză, ProVita, activităţi cu tinerii, organizarea bibliotecii parohiale etc. S-a prezentat conţinutul acestor direcţii misionare, iar preoţii prezenţi s-au angajat în lucrarea de punere în aplicare a acestora la nivel de parohie mai întâi, urmând ca experienţa dobândită să fie împărtăşită altor preoţi care se ostenesc în această lucrare. Totodată, s-au prezentat materialele şi mijloacele care pot fi folosite în această lucrare duhovnicească.

Întrunirea preoţilor s-a finalizat cu asumarea direcţiilor misionare de către fiecare participant şi cu dorinţa de a aplica în lucrarea preoţească informaţiile dobândite cu acest prilej.

Comentarii Facebook


Știri recente