Comemorare la Seminarul Teologic din Dorohoi

Luni, 16 februarie 2015, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob“ din Dorohoi, s-a desfăşurat activitatea „In memoriam Grigore Vieru“, prilejuită de împlinirea a 80 de ani de la naşterea marelui poet. Manifestarea a fost coordonată de doamna Cristina Ignat, profesor de limba română, colaboratori fiind domnul Daniel Hariga, profesor de muzică, şi pr. prof. Ionuţ Creţu, consilier educativ.

Activitatea a debutat în paraclisul seminarului, unde pr. prof. Constantin Muha, directorul instituţiei, împreună cu pr. prof. Teodor-Cătălin Budacă au oficiat slujba de pomenire a poetului. În sala de festivităţi a urmat apoi un colaj de poezii, alese din opera lui Grigore Vieru şi recitate sau cântate de tinerii elevi seminarişti. Acestora li s-au alăturat şi câţiva preşcolari de la Grădiniţa nr. 4 din Dorohoi, structură instituţională a seminarului.

În încheierea întâlnirii, părintele director al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob“ din Dorohoi, Constantin Muha, adresându-se elevilor prezenţi, a adăugat că „Zestrea noastră va reveni celor care vin după noi: limba, graiul, ţara, mama, pământul străbun; toate sunt nişte valori pe care trebuie să le respectăm ca atare şi pe care să le ducem mai departe, pentru că ele ne înveşnicesc. Aceste lucruri ne duc către eternitate şi acolo ne vom întâlni cu cei dinaintea noastră şi le vom spune cât de mult îi iubim, cât de mult au contat cuvintele şi faptele lor pentru noi“.

Comentarii Facebook


Știri recente