Coliturghisire la Biserica situată pe Sfântul Munte Grabarka (Polonia)

Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei, a coliturghisit vineri, 19 august 2016, împreună cu Preafericitul Părinte Sava, Mitropolitul Varşoviei şi al întregii Polonii, la Biserica situată pe Sfântul Munte Grabarka din Polonia, după cum aflăm de pe pagina de facebook a Patriarhiei Antiohiei.

Alături de cei doi Întâistătători de Biserici s-au aflat şi alţi arhiepiscopi din Bisericile Poloneză, Greacă şi Rusă. Din partea delegaţiei Bisericii Antiohiei au slujit şi Înaltpreasfințitul Părinte Silwan (Oner) al Irlandei și Insulelor Britanice, Preasfințitul Părinte Constantine (Kayyal), Episcop de Zabadani, preoţi şi diaconi.

Patriarhul Antiohiei a oficiat Slujba Vecerniei şi Slujba Liturghiei la Sărbătoarea Schimbării la Faţă a Domnului, conform calendarului vechi neîndreptat.

În cadrul Sfintei Liturghii rugăciunile au fost rostite în limbile arabă şi poloneză. După citirea textului biblic, Preafericitul Părinte Sava a rostit un cuvânt de bun venit pentru Preafericitul Părinte Ioan al X-lea şi membrii delegaţiei antiohiene. La rândul său, Patriarhul Antiohiei a mulţumit pentru primire în numele Bisericii Ortodoxe pe care o reprezintă.

După Sfânta Liturghie, a urmat o procesiune tradiţională oficiată cu prilejul Sărbătorii Schimbării la Faţă.

 

Comentarii Facebook


Știri recente