Colindători din Bucureşti, Ilfov şi Maramureş, primiţi de Patriarhul României

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit vineri, 12 decembrie şi sâmbătă, 13 decembrie, mai multe grupuri de colindători, la Reşedinţa Patriarhală. Primii care au vestit Naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos au fost membrii Coralei Pelerinul a Agenţiei de Pelerinaj Basilica Travel a Patriarhiei Române.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a primit cu daruri pe membrii coralei, iar la final i-a binecuvântat: „Vă felicităm şi vă dorim ajutor de la Dumnezeu în activitatea pe care o desfăşuraţi care oricum încântă pe pelerini chiar dacă nu cântaţi tot timpul şi sunteţi cu ei. Ne bucurăm că acest cor a progresat şi este plin de entuziasm. Deci, această dorinţă de a însoţi pregătirea pentru Sărbătoarea Naşterii Domnului prin cântare, prin colinde este în ea însăşi o lucrare deodată artistică, duhovnicească şi misionară. Vă dorim Ani mulţi cu sănătate, bucurie şi sărbătorile acestea să vă fie o binecuvântare, o lumină şi o bucurie pentru a primi har de la Dumnezeu şi ajutor în lucrarea pe care o desfăşuraţi”.

Tot vineri, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a fost colindat de tinerii de la Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români din Bucureşti şi de studenţii de la Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi.

„Noi vă mulţumim, vă felicităm, vă dorim mult ajutor de la Dumnezeu în toată activitatea pe care o desfăşuraţi în mediul universitar şi parohial pentru că mulţi sunt cântăreţi la parohii, mai dau o mână de ajutor pe la unele slujbe încât este o tinereţe foarte bogată spiritual şi pe lângă zidirea duhovnicească personală transmiteţi şi bucurie altor tineri, dar şi unor familii, unor persoane din diferite instituţii. Vă dorim sănătate, bucurie şi Sărbători Fericite de Crăciun, de Anul Nou şi de Botezul Domnului”, a arătat Preafericirea Sa.

Potrivit tradiţiei, colindătorii au fost răsplătiţi cu daruri.

Sâmbătă, 13 decembrie 2014, Preafericitul Părinte Daniel a primit la Reşedinţa Patriarhală Grupul de colindători de la Ciocotiş, judeţul Maramureş.

Colindătorii au vestit Naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos prin cântări specifice zonei. La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a felicitat pentru păstrarea tradiţiilor şi a portului popular: “Apreciem Maramureşul întotdeauna când arată bogăţia, frumuseţea şi luminozitatea duhovnicească a cântărilor noastre tradiţionale, dar şi creativitate. În fiecare an, la colindele tradiţionale cunoscute, maramureşenii şi bucovinenii mai adaugă câte ceva, ceea ce înseamnă că sunt în plină desfăşurare de creaţie populară. Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Dumnezeu-copilul, să binecuvânteze familiile şi activităţile dumneavoastră. Suntem bucuroşi că sunt prezenţi aici copii şi tineri cu vârste diferite şi cu instrumente care acompaniază corul acesta de colindători”. Preafericirea Sa a oferit membrilor grupului de colindători daruri.

Ultimul grup de colindători care au vestit Naşterea Pruncului Iisus Patriarhului României, au fost membrii Coralei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” a Parohiei Cornetu din Protopopiatul Ilfov Sud.

La final, Preafericirea Sa i-a binecuvântat şi le-a oferit daruri: „Vă dorim sărbători fericite cu ocazia sărbătorii Naşterii Domnului, Anului nou şi Botezului Domnului. Vă felicităm pentru cântare, dar şi pentru costumele acestea naţionale foarte frumoase. În general, bucovinenii şi maramureşenii vin aici cu costume foarte frumoase, dar iată că şi ilfovenii. Vă dorim multă sănătate şi ajutor de la Dumnezeu”.

Comentarii Facebook


Știri recente