Colectă organizată în București pentru copiii de la Valea Plopului

LTCOR: colectă pentru Centrul Social Pro Vita din Valea Plopului

Parohiile Sfinții Arhangheli – Huedin și Sfântul Daniil Sihastrul din Capitală, prin serviciile sociale, în parteneriat cu Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români (L.T.C.O.R.), filiala Sector 4, au organizat o colectă de alimente neperisabile și îmbrăcăminte pentru copiii aflați în grija Centrului Social Pro Vita pentru născuți și nenăscuți, din cadrul Parohiei Valea Plopului, Protopopiatul Vălenii de Munte.

Luni, 12 decembrie 2016, cei doi parohi, Părintele Nectarie Florentin Antasiuc și Părintele Tanior Alexe, împreună cu un grup de credincioși, au mers la Valea Plopului pentru a oferi darurile colectate. Aici au fost primiți de Părintele diacon Rafael Tănase, președintele L.T.C.O.R., filiala Vălenii de Munte. Dimineață au participat cu toții, în biserica parohiei, la Sfânta Liturghie, oficiată în cinstea Sfântului Ierarh Spiridon. Apoi a urmat vizita la tabăra de copii, unde au oferit darurile aduse. La întoarcerea în București grupul a vizitat Mănăstirile Zamfira și Ghighiu.

Ne bucurăm că am primit astăzi vizita colegilor noștri. Nevoile Centrului social sunt mari, multe și constante. Parohiile Sfinții Arhangheli-Huedin și Sfântul Daniil Sihastrul ne-au ajutat și în trecut, asemenea și altor parohii din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor, cărora le mulțumim și pe această cale. Copiii noștri se bucură de fiecare dată când sunt vizitați, dar mai ales astăzi au fost foarte impresionați de  slujba săvârșită în sobor, precum și de numărul mare de persoane care au vrut să îi vadă. În ceea ce ne privește, acțiunile în colaborare cu celelalte filiale ale Ligii au devenit constante, primim vizite, dar și la rândul nostru întoarcem aceste vizite, ne rugăm împreună la Sfânta Liturghie și le mulțumim tuturor credincioșilor care au participat la colecte fără să vadă Centrul social de la Valea Plopului, a spus părintele diacon Rafael Tănase.

Centrul Social Pro Vita pentru născuți și nenăscuți din cadrul Parohiei Valea Plopului, Protopopiatul Vălenii de Munte, desfășoară activități social-caritabile și pastoral-educative, în vederea sprijinirii persoanelor aflate în situații de dificultate din motive sociale, spirituale și medicale, între care și tineri cu înzestrare intelectuală și spirituală deosebită.

Comentarii Facebook


Știri recente