Colaborarea dintre școală și biserică, discutată la Bistrița în prezența tuturor preoților din județ

Preoții din Protopopiatul Bistrița au discutat în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei și a reprezentanților Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud despre importanța orei de religie și a colaborării pe care sunt chemați să o aibă cu școlile de pe raza parohiilor în care slujesc.

Subiectul a fost dezbătut marţi, 10 februarie 2015, în cadrul ședinței lunare a clericilor de pe raza județului Bistrița. La discuție au luat parte: Camelia Tabără, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, părintele Adrian Cherhaț, inspectorul de religie al județului și părintele Tudor Mudure, inspector eparhial de tineret. De asemenea, au participat: consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, părintele Bogdan Ivanov și protopopul de Bistrița, părintele Alexandru Vidican, potrivit Radio Renaşterea.

Sfântul Sinod încurajează colaborarea dintre parohii și școli

În discursul Înaltpreasfinției Sale, Mitropolitul Clujului le-a adus la cunoștința preoților importanța implicării lor, în calitate de păstori, în actul de învățământ, cu atât mai mult cu cât la nivelul Sfântului Sinod s-a hotărât încheierea de protocoale de colaborare între parohii și școlile de pe raza acestora.

Potrivit consilierului cultural al Arhiepiscopiei Clujului, acest protocol nu își propune doar să consolideze statutul orei de religie ci și să găsească câteva soluții punctuale la probleme foarte importante pe care le traversează învățământul românesc și anume riscul de abandon școlar și problemele copiilor din familii defavorizate. Preoții au fost îndemnați să ia act de aceste decizii și să le pună în aplicare începând cu perioada următoare.

Proiectul Școala „Sfântul Stelian” merge mai departe

Privitor la Municipiul Bistrița, în ședință s-a hotărât continuarea proiectului clasei pregătitoare „Sfântul Stelian”. Aceasta își va desfășura activitatea pentru al doilea an și va avea aceeași ofertă educațională. Totodată, în ședință s-a discutat și posibilitatea deschiderii la Bistrița a unei școli confesionale, iar în vederea realizării acestui proiect, Părintele Mitropolit a vizitat o posibilă locație a viitoarei unități de învățământ.

În ședința de marţi le-au fost transmise preoților și alte noutăți administrative și social-misionare.

Comentarii Facebook


Știri recente