„Coborât-au pe pământ Dumnezeu şi Petru Sfânt…”

La Editura BASILICA a Patriarhiei Române a apărut recent lucrarea Coborât-au pe pământ Dumnezeu şi Petru Sfânt. Poveştile din carte sunt semnate de Ana Pascu, iar ilustraţiile de Ani – Eliza Busuioc.

Volumul este dedicat atât copiilor, cât şi adulţilor şi cuprinde mai multe povestiri care împletesc tradiţia populară cu învăţăturile Sfintei Scripturi. Lucrarea este împărţită în 5 capitole, fiecare capitol tratând teme care au în centrul lor pe Dumnezeu şi Sfântul Apostol Petru.

Cele cinci capitole sunt:

  1. Ne învaţă Dumnezeu şi Sfântul Petru
  2. Dumnezeu, Sfântul Petru şi Plantele
  3. Dumnezeu, Sfântul Petru şi Păsările
  4. Dumnezeu, Sfântul Petru şi Animalele
  5. Dumnezeu, Sfântul Petru şi Insectele

În prefaţa cărţii, autoarea îi introduce pe cititori în universul basmelor populare. Aceasta arată că bătrânii au născocit tot felul de basme, poveşti, povestiri şi legende, pline de umor şi fantezie, dar şi de înţelepciune. Nu e de mirare că Dumnezeu-Tatăl, Domnul Hristos însuşi, Preacurata Fecioară Maria şi sfinţii au ajuns adesea personaje de poveste! Oare de ce? Probabil că ţăranii erau încredinţaţi că de la nimeni nu putem învăţa mai multe.

 Lucrarea poate fi cumpărată de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Galeriile Cuvântul Vieţii (Calea Victoriei, Nr. 28), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1) sau prin comandă pe internet la adresa [email protected]

Comentarii Facebook


Știri recente