Clement Alexandrinul: Despre cunoașterea duhovnicească

Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a publicat al doilea volum din Seria Clementiana.

Este vorba de lucrarea „Despre cunoaşterea duhovnicească” în care sunt coagulate texte ale scriitorului bisericesc Clement Alexandrinul.

Studiul introductiv aparţine Pr. Prof. Emanoil Băbuş, iar de selecţia de texte s-a ocupat Pr. Adrian Agachi.

„Astăzi, mulţi dintre noi avem această dificultate de a reveni în noi înşine, de a ne descoperi bogăţia interioară, capacitatea de a ne îndrepta spre o libertate deplină. Dacă nu ne dăm seama de tot dinamismul care este în noi, atunci nu ne putem folosi de resursele interioare de care dispunem. Parcurgând această carte cu atenţie, dar şi altele care ne sunt recomandate şi la îndemână, lectura însoţind-o cu rugăciunea, vom putea ajunge la cunoaşterea duhovnicească şi să descoperim ceea ce este sublim în noi, să ne purificăm inima”.

„Din păcate, chiar dacă ne-am diversificat metodele de comunicare prin noile tehnologii, ne-am îndepărtat foarte mult de noi înşine. Creştinismul nu numai un ansamblu de practici morale, ci şi o invitaţie la o experienţă interioară, a trăirii adevărului de sine şi, astfel, a eliberării de ceea ce ni se pare că apasă greu peste noi încă de la naştere”, a precizat Pr. Emanoil Băbuş în studiul introductiv.

Volumul poate fi poate fi achiziţionat prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente