Ciumarca satului Godeanu, prilej de rugăciune pentru ferirea și tămăduirea de boli

În amintirea rugăciunilor și minunilor făcute de Sfântul Nicodim pe plaiurile Mehedințiului, pe vremea când erau bântuite de ciumă, dreptslăvitorii creștini se adună an de an la Ciumarca satului Godeanu. Anul acesta, pe 12 iulie, rugăciunea a fost cu atât mai puternică, cu cât pe dealul Chiciora din comuna Godeanu au slujit în sobor trei arhierei, înconjurați de preoți și diaconi. Sărbătoarea a început dis-de-dimineață, când soborul ierarhilor a fost întâmpinat de credincioși îmbrăcați în straie populare la poalele dealului, de unde s-a plecat în procesiune solemnă până la locul special amenajat la înălțime pentru săvârșirea Sfintei Liturghii, informează „Ziarul Lumina”.

La această sărbătoare, credincioșii s-au închinat cu evlavie la icoana Maicii Domnului cu Pruncul, copie după icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula din Cluj. La invitația Preasfințitului Nicodim, au fost prezenți Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, și Preasfințitul Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria.

Au mai participat la rugăciunea obștească, alături de cele câteva sute de credincioși, monahi și monahii de la mănăstirile din județ. În cadrul Sfintei Liturghii au fost rostite ectenii și rugăciuni speciale pentru ferirea și tămăduirea de boli molipsitoare. La finalul Sfintei Liturghii, arhiereii au vorbit creștinilor prezenți despre semnificația sărbătorii, una dintre cele mai importante de pe planul spiritualității locale.

Comentarii Facebook


Știri recente