„Chipul satului românesc” prezentat pentru a doua oară în SUA, la Chicago

Expoziția „Chipul satului românesc”, ajunsă în SUA cu sprijinul Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi, a fost prezentată duminică la Chicago, după ce în urmă cu o lună a putut fi admirată la Parohia românească „Sfânta Treime” din Troy, Michigan.

Mitropolitul Nicolae Condrea a prezentat expoziția organizată de Agenția de știri Basilica în cadrul unui moment festiv organizat la Catedrala „Sfinții Împărați” din Chicago cu ocazia aniversării a 17 ani de slujire arhierească.

IPS Nicolae felicitat de comunitatea românească din Chicago la 17 ani de arhierie. Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi

Expoziția „Chipul satului românesc” este organizată în contextul Anului Omagial al satului românesc în Patriarhia Română și cuprinde peste 50 de fotografii realizate de fotoreporterii Basilica.ro și de alți 12 fotografi pasionați de satul românesc. Inițial, expoziția a fost prezentată la Palatul Patriarhiei în perioada 27 februarie – 09 martie 2019.

Aniversarea Mitropolitului Nicolae a avut loc duminică după Sfânta Liturghie. La eveniment a fost prezent dl. Tiberiu Trifan, Consulul General al României la Chicago, un apropiat al comunității Catedralei „Sf. Împărați”, după cum precizează Mitropolia pe site-ul oficial.

IPS Nicolae în Catedrala din Chicago la 17 ani de arhierie. Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi

Mitropolitul Nicolae a fost hirotonit arhiereu de Patriarhul Teoctist în data de 14 iulie 2002, în Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Montreal (Canada). De atunci păstorește Arhiepiscopia Ortodoxă Română a celor două Americi, ridicată în octombrie 2016 la rangul de mitropolie.

Ierarhul, în vârstă de 52 de ani este originar din Constanța. Vezi mai multe detalii biografice aici.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi

Comentarii Facebook


Știri recente

Peste 200 de tineri participă la ITO Oltenia

Peste 200 de tineri sunt așteptați să participe la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Oltenia, desfășurată la Craiova, în perioada 20 – 22 iunie. La această întâlnire locală participă tineri din cele patru eparhii ale Mitropoliei…