Cine sunt fotografii participanţi la expoziţia „Chipul Satului românesc”?

Chipul satului românesc” este o expoziţie care reuneşte lucrările a 14 fotografi pasionaţi de tradiţiile şi valorile româneşti regăsite în zonele rurale ale ţării noastre.

Pentru a le admira lucrările, vă invităm în perioada 27 februarie – 9 martie 2019, în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei.

Aceşti 14 artişti ne propun, prin imaginile surprinse, să lăsăm pentru o clipă tumultul oraşului şi să pornim într-o călătorie vizuală pe meleaguri rurale pentru a cunoaşte chipuri de români, oameni frumoşi ai satului românesc.

Cine sunt cei 14 fotografi?

Andreea Acatrinei

Este originară din Iași şi iubește captarea momentelor naturale, autentice, neprevăzute și neregizate, în imagini care „vorbesc”. În opinia ei, amintirile pe care le creăm sunt cea mai mare comoară a noastră.


Mioara Chipăruș

Imaginile ei încalcă normele fotografiei tradiționale și tind spre capturarea chintesenței experienței și ființei umane. Un proiect personal a fost prezentat în revista National Geographic Romania.


Gina Buliga

Este o fotografă foarte talentată, cu o experiență de peste 10 ani în domeniu. Subiectele ei favorite sunt oamenii și prin fotografie transmite cu pasiune și dragoste poveștile lor. Pentru Gina, fotografia înseamnă trăiri, emoții, conexiuni ce se creează între oameni.


Mirela Drăghiță

Portofoliul ei include fotoreportaje în satul românesc, dar și fotografie de eveniment. Mirela iubește animalele și natura. Ea susține că „fiecare fotografie face parte din mine şi reprezintă un fragment al personalităţii mele”.


Raluca Ene

Este fotoreporter la Agenția de Știri Basilica. Cele mai multe lucruri le-a învățat începând cu anul 2014 din fotografierea pe teren, sub îndrumarea lui Sorin Onișor. Preferă fotojurnalismul documentar și etnografic.


Mircea Florescu

Fotoreporter la Agenția de Știri Basilica, și-a descoperit pasiunea pentru fotografie în 2001. A urmat cursuri de tehnică și artă fotografică sub îndrumarea profesorului Emilian Urse. Portofoliul său include fotoreportaje, fotografii de eveniment și de produs.


Daniel Ghindea

Are 16 ani și este elev la C.N. „Grigore Moisil” din București. A descoperit fotografia acum 4 ani, când a participat la un curs foto. Subiectul său preferat este natura, iar printre pasiunile sale se numără științele exacte și pisicile.


Daniel Mandache

A descoperit fotografia din copilărie, fiind fascinat de imaginile realizate de tatăl său cu un aparat rusesc Smena. Este adeptul simplității. Preferă peisagistica, fotojurnalismul și fotografia de eveniment.


Sorin Onișor

Este recunoscut drept fotograful satului românesc. De mai bine de 15 ani, colindă toate regiunile României. Fotografiile preferate includ portrete de oameni „calzi și buni la suflet”, fierari, păstori, cărbunari. Lucrările sale au fost expuse în SUA, Japonia, China, Qatar, Finlanda.


Mihnea Păduraru

Fotoreporter al Publicațiilor Lumina, este pasionat din copilărie de fotografia pe film alb-negru. A lucrat ca fotoreporter Agerpres, cameraman la Trinitas TV, a avut colaborări în fotografia publicitară în studio.


Cezar Popescu

Navigator de meserie, și-a descoperit pasiunea pentru fotografie în 2010. Sorin Onișor l-a introdus în lumea satului românesc în 2013 și l-a ajutat să se reîndrăgostească de România. A fost premiat în peste 20 de țări. Proiectul lui de suflet rămâne “My Life At Sea”.


Silviu Salomia

Originar din Târgu Jiu, este pasionat de fotografia de călătorie și peisaj. Lucrează ca fotograf profesionist de evenimente și își petrece timpul liber explorând și fotografiind natura și satul românesc autentic.


Ionuț Tanciu

Este din Timișoara şi are experiență de 5 ani în domeniu. A absolvit Școala Populară de Arte și preferă fotografiile de peisaj și portretele. Iubește să călătorească și consideră că acest lucru se îmbină perfect cu pasiunea pentru fotografie.


Mădălina Ursu

Inginer automatist, a urmat cursuri de fotografie cu Dan Beșliu și workshopuri susținute de Sorin Onișor și Dan Mirică. Mădălina a demarat un proiect personal în care documentează viața comunităților ortodoxe din afara țării.

 

Citeşte mai multe şi despre campania noastră #satulmeuromanesc

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente