Mitropolitul Nicolae al celor două Americi aniversează primirea arhieriei

Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi, aniversează sâmbătă, 14 iulie, primirea arhieriei. Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis Înaltpreasfinţiei Sale un mesaj de felicitare.

Ierarhul s-a născut în data de 15 aprilie 1967 în Constanța. A făcut studiile liceale în Constanța și București (1981-1985), și a continuat la Institutul Teologic/Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu (1988-1992).

Între anii 1994-2001 a beneficiat de o bursă de studii la Universitatea „Marc Bloch” din Strasbourg, obținând succesiv o diplomă de Studii Aprofundate (în anul 1995) și titlul de doctor în Teologie (în anul 2001), acordate de Facultatea de Teologie Catolică din Strasbourg.

Între anii 1997-2001 a slujit ca preot necăsătorit în parohia ortodoxă română din Stuttgart (Germania). A fost tuns în monahism în decembrie 2001 la Mănăstirea „Radu Vodă” din București.

Pentru o scurtă perioadă (decembrie 2001 – martie 2002) a fost secretar la Cancelaria Patriarhală.

În martie 2002 Congresul bisericesc electoral al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române în America și Canada l-a ales ca arhipăstor, alegere validată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Hirotonia întru episcop și instalarea au avut loc în 14 iulie 2002, în Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Montreal (Canada).

În şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, vineri, 28 octombrie 2016, a fost ales Mitropolit al nou înfiinţatei Mitropolii a celor două Americi.

Ceremonia de ridicare în demnitatea de Mitropolit a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Nicolae a avut loc duminică, 30 octombrie 2016, în Catedrala Patriarhală, după Sfânta Liturghie. Intronizarea a avut loc la Chicago, în prezența unei delegații a Patriarhiei Române, în 30 aprilie 2017.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook

Comentarii recente
 1. Mesaj de felicitare adresat Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Statelor Unite ale Americii şi
  Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi
  Înaltpreasfințite Părinte Arhiepiscop și Mitropolit,
  Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu Pogorârea Duhului Sfânt ați primit darul arhieriei în 14 iulie 2002, această dată rămânând înscrisă cu litere de aur în istoria nou înființatei Eparhii a celor două Americi. În aceste momente alături de frații preoți, diaconi, monahi, monahii și iubiții credincioși din Eparhia pe ca o păstoriți ne alăturăm și noi, cei din Sfânta Mitropolia a Olteniei, Arhiepiscopia Râmnicului, Protoieriile Drăgășani, Călimănești și Râmnicu Vâlcea felicitându –vă pentru întreagă lucrare pe care o desfășurați Cu multă osteneală şi zel misionar, Înltpreasfinția Voastră spre binele Bisericii Ortodoxe și al popoarelor român și american.

  Să vă pomenească Bunul Dumnezeu întru Împărăția Sa cea neînserată și binecuvântată totdeauna acum și pururi și în vecii vecilor vă sărutăm cu smerenie dreapta fii duhovnicești și frații întru slujire preoții Gheorghe Anca, Iulian Mihai Bărboși, Viorel Stoicănescu Petre Popa și Ion Sorinel Dițoiu slujitori ai Parohiilor Marcea, Câineni I , Ciorăști și Băbeni III Valea Mare.
  Dat azi sâmbătă 14 iulie 2018
  în Bisericile Parohiale

Lasă un răspuns


Știri recente