„Chipul satului românesc” a ajuns în America

O parte din Expoziția „Chipul satului românesc” organizată de Agenția de știri Basilica în martie la Palatul Patriarhiei a ajuns zilele trecute în Parohia românească „Sfânta Treime” din Troy, Michigan.

Expoziția a fost organizată duminică, 16 iunie 2019, prin Mitropolia celor două Americi în contextul hramului parohiei din Troy și urmează să fie prezentată și în alte comunități românești din SUA.

În timpul Sfintei Liturghii oficiate de Mitropolitul Nicolae în Troy, credincioșii au avut ocazia de a cinsti un fragment din moaștele Sfântului Irodion de la Lainici.

Expoziția „Chipul satului românesc” a fost prezentată la finalul slujbei în cadrul unui spectacol artistic oferit de copiii de la Școala Duminicală a parohiei, informează Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi.

„Chipul satului românesc” în Parohia românească din Troy, SUA. ©Mitropolia celor două Americi

În sala socială a parohiei, împreună cu „Chipurile satului românesc” au fost expuse articole de artă populară.

Chipul satului românesc

În contextul Anului Omagial al satului românesc în Patriarhia Română, Agenția de știri Basilica a organizat, în perioada 27 februarie – 09 martie 2019, la Palatul Patriarhiei Expoziția „Chipul satului românesc”.

Expoziția a cuprins peste 50 de fotografii realizate de fotoreporterii Basilica.ro și de alți 12 fotografi pasionați de satul românesc. Vezi aici detalii despre cei 14 artiști fotografi.

Vezi mai multe imagini de la vernisajul din martie în galeria foto!

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente